Home BMR Therapie Coaching Werkwijze Voor wie Tarieven Over Marloes Contact

Coaching

Coachen of begeleiden is iets anders dan het bieden van kant en klare oplossingen. Ik ga er vanuit dat iedereen (onbewust) weet waar het antwoord op een ‘probleem’ te vinden is, namelijk in jezelf!

Ik probeer te helpen om deze antwoorden te vinden en hier bewust van te worden om deze ook in te kunnen zetten. Het is voor mij bijzonder om mensen te begeleiden op deze weg.

Samen ontdekken en leren, ontwikkelen en het eigen maken tot jouw eigen wijsheid!

Door te praten, te luisteren, te kijken en te voelen ontdek je welke kwaliteiten en vaardigheden je hebt en welke vaardigheden je kan inzetten om zo beter om te gaan met het probleem.

Opstellingen

Systeemopstellingen zijn vooral bekend geworden onder de naam familieopstellingen. Maar de toepassing van opstellingen dekt een veel bredere lading dan alleen familiekwesties. Een opstelling kan ook gaan over bijvoorbeeld je relatie, je werk, de opvoeding van je kinderen of over je gezondheid. Eigenlijk is er geen vraag die niet in een opstelling onderzocht kan worden.

Opstellingen maken de onderlinge verhoudingen en knelpunten zichtbaar. Ze kunnen verhelderende en bevrijdende inzichten geven voor iedereen die worstelt met vragen over levensthema’s, ziekte, keuzes maken, over relaties met een partner, ouders, broers, zussen of kinderen, over hardnekkige patronen.

Opstellingen helpen vooral met vragen die je al langer bezighouden, waar je misschien al van alles aan hebt proberen te doen, maar waar je op een of andere manier niet veel verder mee komt. Dan kan het zinvol zijn om je vraag vanuit een ruimer perspectief te benaderen. Het is belangrijk dat je een verlangen hebt om op een dieper niveau naar je vraag te kijken.

Vragen voor een opstelling kunnen zijn:

Zoals je ziet, kan een opstelling over allerlei uiteenlopende vragen gaan, die je in een nieuw daglicht wilt stellen en waarin je wilt groeien. 

Tijdens een individuele opstelling werk ik met poppetjes, vloerankers, of andere elementen. Het effect is hetzelfde als van een groepsopstelling. Door zonder oordeel te kijken en door systemische vragen te stellen, kunnen dynamieken en overstijgende patronen helder worden.

In groepsopstellingen wordt gebruik gemaakt van representanten. Dit zijn mensen die in de opstelling  iets of iemand uit het systeem representeren. Het zien ontvouwen van een opstelling geeft krachtige beelden en herinneringen, die vaak lang doorwerken, bij zowel degene die de vraag inbrengt en ook bij de representanten en de toeschouwers.

Kennismaken met opstellingen of een vraag inbrengen?

Als je opstellingen wilt gaan ervaren of zelf vraag in wilt brengen, kun je bij mij een afspraak maken voor een  individuele opstelling Heb je vragen?

Neem contact met me op. Ik help je graag verder!